Un nou studiu confirmă că Universul este o hologramă

Trăim noi oare într-o hologramă?

Molecular Thoughts

Creierul nostru decodează câmpuri de energie în imagini 3D, pentru a crea iluzia unei lumi fizice.

În ciuda materiei sale aparente, Universul este un fel de proiecţie 3D, în cele din urmă, nu mai real decât o hologramă. Recente descoperiri ştiinţifice susţin concluzia că Universul ar fi şi este o mare proiecţie holografică!

Aşa zisele cărămizi de construcţie ale realităţii se comportă în moduri inexplicabile, şi ar avea sens doar dacă am privi Universul în termeni ce ţin de domeniul holografic. Un studiu recent publicat în revista americană Nature, sugerează după simulările făcute de către ei, că Universul este o mare proiecţie.

images

În anul 1997, fizicianul Juan Maldacena (Institutul pentru Studii Avansate din Princeton, New Jersey), a propus un model îndrăzneţ al Universului, în care gravitatea rezultă din şiruri vibrante, infinit de subţiri, şi care poate fi reinterpretat în termeni de fizică bine stabiliţi. Această lume complexă a şirurilor, care există în nouă dimensiuni ale spaţiului şi într-o dimensiune a timpului, ar fi doar o hologramă. Iar acţiunea reală s-ar petrece în Cosmos, undeva unde nu există gravitaţie.

Ideea lui Maldacena a încântat alţi fizicieni, deoarece a oferit un nou mod de a pune teoria populară, dar încă nedovedită a şirurilor pe o bază solidă şi de asemenea, pentru că a rezolvat neconcordanţele evidente între fizica cuantică şi teoria lui Einstein a gravitaţiei.

8f79303a31951fa62e92a62a20868093

Yoshifumi Hyakutake şi colegii săi de la Universitatea Ibaraki, din Japonia, au confirmat teoria lui Maldacena în două lucrări scrise de către ei. În prima lucrare, Hyakutake calculează energia internă a unei găuri negre, în punctul dintre limita găurii negre şi restul Universului, entropia şi alte proprietăţi bazate pe previziunile teoriei şirurilor, precum şi efectele aşa numitor particule virtuale care continuu apar şi dispar din existenţă. În cea de-a doua lucrare, el şi colegii săi, au calculat energia de legătură internă a Cosmosului inferior dimensional, fără gravitaţie. Toate calculele s-au potrivit. Aceştia au primit un feedback pozitiv de la Maldacena, care nu a contribuit în niciun fel la lucrările lor.

Cu alte cuvinte, lumea noastră fizică este o proiecţie de şiruri subţiri, infinite şi vibrante. Această lume fizică iluzorie, este o umbră a lumii reale. Într-un articol din Discover Magazine, fizicianul Brian Greene, sugerează că lumea noastră ar fi doar o reprezentare al unui alt Univers, o umbră a tărâmului unde adevărata realitate există.

night-scape-stefano-popovski

O teorie mai ciudată decât cea a Universului holografic, este cea că am trăi într-o simulare masivă computerizată. Am văzut cu toţii filmul Matrix, nu?

Nick Bostrom, profesor de filosofie la Universitatea din Oxford, susţine că am trăi sigur într-o simulare de calculator. Chiar în prezent oamenii de ştiinţă sunt capabili să producă simulări ale Universului la un nivel foarte mic, chiar au şi creat o versiune extrem de mică a acestuia. Interesant este faptul că cercetătorii consideră simularea lor, ca fiind un precursor a unor versiuni mai puternice, unde moleculele, celulele şi chiar oamenii ar putea fi generaţi.

Mai jos se regăseşte un interviu cu fizicianul şi consultantul Tom Campbell, din cadrul NASA, de unde putem afla mai multe detalii privitor la acest subiect.

 

Sursă: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/new-study-confirms-universe-is-a-hologram/

Părerea mea personală referitoare la acest articol este următoarea: în primul rând sunt de acord cu această teorie, consider că trăim într-un computer, unde suntem proprii noştri programatori, şi în al doilea rând, cred cu tărie că tot ce este schimbător NU este real! Doar ce nu se schimbă reprezintă realitatea, şi anume Spiritul! Adică toată aşa zisa realitate (un exemplu ar fi faptul că noi îmbătrânim). Lumea se schimbă conform gândurilor noastre, a mecanismului nostru de gândire, a percepţiei noastre. Cu cât avansăm în gandire, cu cât lumea din jurul nostru se schimbă, în bine sau în rău, totul depinde de noi, de alegerile şi percepţiile noastre.

ngc-7293-or-the-helix-nebula

Iar acest fapt ce rezultă? Că noi suntem co-creatori, şi ne putem crea propria realitate aşa cum o dorim, oricând. Unii pot spune… IT’S TOO GOOD TO BE TRUE!  Ei nu-i chiar aşa… ESTE FOARTE TRUE! Vă rog să nu vă limitaţi deoarece meritaţi tot binele din lume. Şi ca să vă dau un pont, trebuie chiar să credeţi 100% fără niciun fel de dubiu, că aveţi sau sunteţi ceea ce vă doriţi, să vă imaginaţi în acea ipostază, şi să vă induceţi acea stare de recunoştiinţă cum că deja aţi obţinut sau realizat dorinţa respectivă. Iar în felul acesta, Universul holografic primeşte un semnal de la voi, trimitându-vă înapoi ceea ce i-aţi transmis, dar la nivel material. De aceea e foarte important să fim optimişti, deoarece suntem şi experimentăm ceea ce gândim, adică ceea ce trimitem Universului. Totul este interconectat la nivel subtil, aşa că nu putem fi separaţi de nimeni şi nimic.

Pupici dulci!

Sonia

6 responses to “Un nou studiu confirmă că Universul este o hologramă”

    • Pozitiv, indiferent de circumstante. Iti recomand filmul The Secret, acolo iti da pasii. Trebuie intai data intentia, activata dorinta; pe urma, trebuie sa-ti imaginezi ca acea dorinta deja se intampla, se materializeaza la momentul prezent; iar pe urma sa simti bucuria acelei dorinte, feed-back-ul, chiar daca nu s-a realizat inca. In tot acest timp si pana se materializeaza, nu trebuie sa fii atasat de ea, sa insisti asupra ei, la modul autoinducerii fricii, ca n-o sa se intample. Deoarece ceea ce trimiti in Univers, primesti inapoi. Totul se intampla la momentul cel mai potrivit si benefic tie.

  1. citind acest feld e materiale mi s-o facut foame si cand am reflectat ce este de facut am constatat ca am frigiderul gol si ca sa-l umplu am nevoie de bani iar banii imi vor venio dacat ma supun legilor facute de predecesori samd. Deci realitatea este mult mai ‘reala’ decat asemenea ‘pase’ (omul este un animal care judeca si face abstractizari… dar pt a trai are envoie de hrana pe care o ia de la altul)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *