Bine v-am găsit dragii mei!

CHAKRAS-Meditation-CROPPED

 

Multora dintre voi nu vă este familiar acest cuvânt sau termen ”meditație”, nu îi înțelegeți semnificația, așa că am decis să fac o rubrică dedicată acestui concept, unde să vă răspund la întrebarea ”Ce este meditația?”.

Meditația este somn conștient, este o tehnică sau o practică prin care un individ își antrenează mintea, se energizează, este un mijloc de transformare al minții, este un mijloc prin care te poți regăsi pe tine și esența ta, este timp petrecut cu tine exclusiv.

Ce se întâmplă la nivelul creierului atunci când medităm? Și care sunt beneficiile meditației?

Lobul frontal

Aceasta este partea cea mai evoluată a creierului, responsabilă de raționament, planificare, emoții, conștientizare conștiență de sine. În timpul meditației, cortexul frontal tinde să se deconecteze.

Lobul Parietal

Această parte a creierului procesează informații senzoriale din mediul înconjurător, orientându-te în timp și spațiu. În timpul meditației, activitatea lobului parietal încetinește.

Talamusul

Acest organ produce un efect de pâlnie, prin focusarea atenției doar asupra anumitor date senzoriale, oprind alte semnale din calea lor. Meditația reduce fluxul acestor informatii de intrare la un firicel.

Formațiunea reticulară

Aceasta recepționează stimuli de intrare și pune creierul în alertă. gata să răspundă. Meditația diminuează aceste semnale.

4-Proven-Scientific-Medical-Benefits-of-Meditation

Deoarece meditația este o practică în concentrarea atenției noastre și ne ajută în a fi conștienți de gândurile noastre și de fluxul lor, aceasta ne ajută și să ne îmbunătățim și gradul de concentrare. Are un efect de durată!

Meditația reduce gradul de anxietate, ne mărește creativitatea, ne deschide percepțiile clar-senzoriale, ne face mai receptivi, calmi, ne conectează cu esența noastră divină, ne îmbunătățește starea de sănătate, ne oferă pace interioară, ne umple goliciunea interioară, mai exact ne echilibrează din toate punctele de vedere.

Mai jos regăsiți un video cu Deepak Chopra unde puteți afla mai multe informații despre ce înseamnă a medita.

De asemenea, am decis să vă postez câteva meditații care pe mine m-au ajutat foarte mult.

Să vă fie de folos!

 

Arcturian Activation

Starseed Activation

Holotope Meditation – Bashar

Guided Meditation – Bashar

Meditație de Curățare cu Arhanghelul Mihail

Meditație de Curățare și Energizare cu Toți Arhanghelii

Meditație cu Arhanghelii Mihail și Rafael pentru eliberarea excesului de greutate beta

 

Vă recomand să căutați pe Youtube meditații cu Deepak Chopra și Bashar, deoarece sunt foarte benefice.

Pupici dulci!